Rondo sąsiaduje z Ukrainą

Dom sąsiedzki

Chrześcijańska Fundacja Rozwoju Osobistego RONDO zaprasza obywateli Ukrainy, którzy przekroczyli granicę po 24.02.2022 r. do skorzystania naszej oferty wsparcia:

1) pomoc psychologa
2) pomoc terapeuty
3) pomoc prawnika
4) pomoc tłumacza
5) pomoc w znalezieniu krótkoterminowego noclegu
6) spotkania integracyjne
7) warsztaty dla dzieci

Szczegółowe informacje:

Małgorzata Jaskulska – tel. 6000 44 246
Aleksandra Borkowska Frołowicz – tel. 518 404 042

Zgłoś nam, że potrzebujesz porady psychologa, terapeuty lub prawnika. Wystarczy, że wyślesz emaila z krótkim opisem sytuacji i nasi specjaliści skontaktują się z Tobą i bezpłatnie udzielą wsparcia.

Email: domsasiedzki.zgora@gmail.com

Zadanie pn. Dom Sąsiedzki dla sąsiadów z Ukrainy! – zapewnienie kompleksowego wsparcia dla ofiar wojny w Ukrainie uciekających do Zielonej Góry dofinansowane ze środków budżetu Państwa – Programu Zmniejszanie skutków kryzysu humanitarnego spowodowanego masowym napływem do Polski uchodźców z Ukrainy i wsparcie działań organizacji zmierzających do efektywnego udzielania pomocy osobom i rodzinom potrzebującym.

Християнський фонд особистісного розвитку RONDO запрошує громадян України, які перетнули кордон після 24 лютого 2022 року, скористатися нашою пропозицією підтримки:

1) допомога психолога
2) допомога терапевта
3) допомога адвоката
4) допомога перекладача
5) допомога у пошуку короткострокового житла
6) інтеграційні зустрічі
7) майстер-класи для дітей

Детальна інформація:

Małgorzata Jaskulska – tel. 6000 44 246
Aleksandra Borkowska Frołowicz – tel. 518 404 042

Повідомте нам, що вам потрібна порада психолога, терапевта чи юриста. Все, що вам потрібно зробити, це надіслати електронний лист із коротким описом ситуації, і наші спеціалісти зв’яжуться з вами та нададуть безкоштовну підтримку.

Email: domsasiedzki.zgora@gmail.com

Witamy i pomagamy – noclegi

„Witamy i pomagamy – Noclegi” to program bezpłatnych i tymczasowych noclegów w pensjonatach i hotelach na terenie całej Polski, dla najbardziej potrzebujących uchodźców z Ukrainy, przebywających w Polsce (w tym na terenie Lubuskiego), lub opuszczających miejsca dotychczasowego zakwaterowania.

Celem programu jest zapewnienie bezpłatnych i tymczasowych noclegów najbardziej potrzebującym uchodźcom z Ukrainy. Pomoc jest świadczona w formie rezerwacji noclegów na terenie całej Polski.

Organizatorem programu jest Fundacja Biedronki, natomiast Chrześcijańska Fundacja Rozwoju Osobistego RONDO w Zielonej Górze jest jednym z partnerów projektu, który dystrybuuje noclegi wśród uchodźców znajdujących się w najtrudniejszej sytuacji.

Dla kogo pomoc?
Z pomocy mogą skorzystać uchodźcy z Ukrainy, którzy przybyli do Polski po 24 lutego 2022 r., bez środków finansowych pozwalających na pokrycie kosztów tymczasowego zakwaterowania oraz nieposiadający na terenie Polski rodziny, znajomych, bliskich, którzy mogliby udzielić im schronienia.

Organizacje pomagające na innym terenie znajdziesz TUTAJ.

Ласкаво просимо та допомагай – проживання – це програма безкоштовного та тимчасового проживання в гостьових будинках та готелях по всій Польщі для найбільш нужденних біженців з України, які перебувають у Польщі (у тому числі в Любуському), або залишають своє попереднє житло.

Метою програми є надання безкоштовного та тимчасового житла найбільш нужденним біженцям з України. Допомога надається у формі бронювання житла по всій Польщі.

Організатором програми є фонд Biedronki, а одним із партнерів проекту є Християнська фундація особистісного розвитку RONDO в Зеленій Гурі, яка розподіляє житло між біженцями, які опинилися у найважчій ситуації.

Кому потрібна допомога?

Допомога надається біженцям з України, які прибули до Польщі після 24 лютого 2022 року, не маючи фінансових ресурсів для покриття витрат на тимчасове проживання, і які не мають у Польщі сім’ї, друзів чи родичів, які могли б надати їм притулок.

Організації, які допомагають в інших сферах, можна знайти ТУТ >>

“Witamy i pomagamy” – program organizowany przez Fundację Biedronki